Activiteiten

Korenlint 2022
koor

Klik op de liederen
Nova Radist' Stala
voor een impressie van ons repertoire.

Concerten

Elisabeth Bas treedt regelmatig op in Haarlem en omstreken. Jaarlijks neemt ons koor deel aan het Korenlint in Haarlem. Daarnaast is er het elk jaar een kerstoptreden. Ook treedt het koor af en toe op in zorginstellingen. De meest recente eigen concerten krijgen hieronder extra aandacht.

Drie kerstconcerten in december 2022

In december 2022 heeft Elisabeth Bas een feestelijke reeks van drie kerstconcerten gegeven. Op de Haarlemse kerstmarkt van 9 t/m 11 december verzorgden wij één van de eerste optredens van een lange rij van muziekgezelschappen en koren, die hun kerstmuziek op het podium op de Grote Markt ten gehore brachten. Een week later waren we bij de Janskliniek. Met onze zang en de samenzang hebben we samen met bewoners en verzorgers een verbindende en ontroerende kerstmiddag beleefd. Op dinsdag 20 december ons eigen kerstconcert in de kapel. Van ‘Gaudete’ met kaarsen in de hand in een donkere kapel binnenschrijdend tot aan samen met het enthousiaste publiek Happy Christmas zingend was het één feest.

Ridders, Ruiters en Russen in februari 2020

De naam van dit concert heeft allereerst te maken met het stuk “The Lady of Shalott” van Wilfred Bendall. Deze vierdelige ballade uit 1884 voor vrouwenkoor, sopraansolo en piano is voor zover bekend voor het eerst in Nederland uitgevoerd. Het is gebaseerd op het beroemde gedicht van Alfred Tennyson over de Vrouwe van het kasteel Shalott, wier lot een dramatische wending krijgt wanneer Sir Lancelot, ridder van Koning Arthurs Ronde Tafel, op zijn paard aan de horizon verschijnt.
Nog meer ruiters werden bezongen in “The Three Cavaliers”, een volksliedbewerking voor vrouwenkoor en sopraansolo van de Russische componist Alexander Dargomishki.
Daarnaast zijn er werken van twee andere Russische componisten ten gehore gebracht: van Nikolaï Sokolov “Automne” en “Printemps”. En van Rimski Korsakov klonk het "Lied van herder Lehl", een aria uit de opera “het Sneeuwmeisje”. Verder zong het koor een aantal korte werken, meest a capella, waaronder Wacht auf ihr schönen Vögelein van Gippenbusch en Si vous m’aimez van Sermisy. De solopartij kwam voor rekening van gastsopraan Anja van Breukelen. De pianobegeleiding werd verzorgd door Lennie Kerkhoff.

Concert in Burgh Haamstede, Zeeland

Op zaterdag 6 juli 2019 reisde het koor per bus af naar Burgh- Haamstede voor een optreden in het prachtige kerkje van Burgh en een gezellig dagje Zeeland. Voor meer dan 50 man publiek werd er een gevarieerd programma gezongen, dat het publiek zeer wist te waarderen.

Jubileumconcert ‘Feest ‘ in oktober 2018

Ter gelegenheid van ons zilveren jubileum heeft het koor op 14 oktober 2018 een concert onder de titel “Feest” gegeven. Het programma bestond uit een combinatie van nummers van de afgelopen 25 jaar en nieuwe nummers. In een volle Doopsgezinde kerk hebben we een mooi gevarieerd concert gezongen. Een aantal stukken werd begeleid door drie blazers en een pianist. De overige nummers werden drie- of vierstemmig a capella gezongen. Tussendoor werden er teksten-met-een-knipoog voorgedragen. Aan het eind van het concert werden de zes vrouwen die al vanaf de oprichting lid zijn in het zonnetje gezet.